Over Ons

ZWARTE KOE

Met af en toe een vlekje, boe!

Onze filosofie

We zijn ambachtelijk waar het moet en gaan modern waar het kan. Zwarte Koe ontwikkelt, produceert en verdeelt roomijs van hoge kwaliteit. Hierbij dragen we bij tot de levenskwaliteit en streven we voortdurend naar een veilig en lekker voedingsproduct voor de consument. We maken enkel gebruik van natuurlijke grondstoffen en houden onze tradities in ere!

Ontstaan

Er was eens... een zwarte koe

zwarte koe logo
1946
Het jaar dat grondlegger en meester ijsbereider Leon Dumalin het meest befaamde ijssalon te Blankenberge en Brussel uit de grond stampte. Zijn ideeën en recepten houden we tot op dag van vandaag in ere.
Gino en Mieke Dumalin
1986
Kleinzoon Gino en zijn vrouw Mieke zetten de traditie verder. Met aandacht voor de traditionele werkwijze van toen en met respect voor kwaliteit in grondstoffen werd Zwarte Koe geboren.
Asquith oldtimer Zwarte Koe
1994
Zwarte Koe levert jarenlang ijs aan horeca en verschijnt op kleine privéfeestjes. Sinds 1994 werd ijs op events verkocht met de Asquith oldtimer. Gino en Mieke komen met hun ijsbedrijf in contact met De Feestarchitect...
Jonas
2020
Jonas Schepens, zoon van Christ Schepens (zaakvoerder De Feestarchitect en Biznis Hotel) en Claudine Van Peteghem, neemt Zwarte Koe over. Jonas werkte 4,5 jaar in de event- en horecasector en richt zich nu volledig op evenementen en horeca met Zwarte Koe!